Kichlach är kakor som är väldigt vanliga i Israel. Själva ordet kichlach härstammar från yiddish och betyder kakor. De bakas ofta vid högtiden rosh hashanah då man ska värna om ett sött och gott nytt år. För det är just det kichlach är, söta. Jag själv lyckades inte riktigt med dessa kakor då jag missuppfattade beskrivningen av receptet. Det var nämligen så att receptet var amerikanskt och var därför skrivet i Fahrenheit istället för Celcius. Därför blev mitt resultat lite mer bränt än planerat.
(ca 30 st)
Ingredienser
· 6 ägg
· 1 kopp olja
· 1 ¾ kopp mjöl
· 2 msk socker
· 2 tsk kanel
· ½ kopp socker
Så här gör du:
1.
Förvärm
ugnen till 150 °C.
2.
Vispa ägg, mjöl och olja i en stor skål.
3.
Lägg
ut små klickar smet med hjälp av en tesked på ett bakplåtspapper med 5 cm
mellanrum. Blanda socker och kanel och sikta över kakorna.
4.
Baka
i ugn i 30-40 min tills de får en gyllenbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar